Het opzeggen van je huur doe je via MijnOFW. Op deze manier weet je zeker dat je de huur op de goede manier opzegt. Zeg de huur zo vroeg mogelijk op. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe huurder bekend is als je vertrekt.
Kun je niet inloggen, omdat je geen inloggegevens hebt? Bijvoorbeeld als er iemand overleden is waar jij de huuropzegging voor doet? Zie dan hieronder.
Je krijgt binnen één werkweek een brief/e-mail waarin we je huuropzegging bevestigen. Heb je geen bevestiging van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op!
!Tip:
Huur opzeggen bij overlijden
Huurcontract aanpassen bij scheiden
Huur opzeggen student
Wat komt er kijken bij een huuropzegging?
Door onderstaande stappen door te lezen, weet je wat je kunt verwachten bij het opzeggen van de huur.
Stap
Minimaal 1 maand van te voren
We raden je aan om de huur zo vroeg mogelijk op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe huurder bekend is als je vertrekt. Met de nieuwe huurder kan je onderling zaken afstemmen en overname regelen. Je zegt je huur minimaal één maand en maximaal drie maanden voor vertrek op. De wettelijke opzegtermijn is 30 dagen.
Stap
Voorinspectie
Tijdens de voorinspectie in je woning, maken we afspraken over hoe je de woning moet achterlaten. Deze afspraken leggen wij vast in een opnamerapport, die je ondertekent voor akkoord. Zo weet je precies wat je moet doen om de woning netjes achter te laten. Voor het netjes achterlaten van de woning, hebben we een aantal
Stap
Eindinspectie
Tijdens de eindinspectie kijken we of je de gemaakte afspraken hebt gevolgd. Je levert dan ook alle sleutels in. Als je je niet aan de afspraken hebt gehouden, betaal jij de kosten. Deze zie je terug op de eindafrekening. Mogelijke kosten staan ook in het rapport van de voorinspectie.
Twijfel je of je de woning goed achterlaat? Maak dan een afspraak voor een tusseninspectie. Tijdens de tusseninspectie bespreken we wat je nog moet doen.
Stap
Nieuwe bewoners en overname
Tijdens de voorinspectie krijg je een lijst waarop je kunt aangeven welke spullen de nieuwe huurder kan overnemen. Als de nieuwe huurder de woning komt bekijken, kun je de lijst met hem bespreken. Wil de nieuwe huurder de spullen niet overnemen? Dan moet je ze voor de eindinspectie verwijderen.
Stap
Meterstanden
Nadat we de woning door zijn gelopen, noteren we de meterstanden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het opnemen van de meterstanden van gas, water en elektriciteit. Deze standen geef je zelf door aan jouw eigen energie- en waterleverancier.
Stap
Eindafrekening
Na de eindinspectie krijg je de eindafrekening. Hierin staan de kosten en/of vergoedingen die zijn afgesproken. Dit geldt ook voor vergoedingen voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV); aanpassingen die jij zelf hebt gedaan in de woning. Als je je niet aan de afspraken houdt, betaal jij zelf afgesproken kosten.