Aantal huisuitzettingen bij OFW daalt

Publicatiedatum: 14-06-2018

Het aantal huisuitzettingen is vorig jaar opnieuw gedaald, blijkt uit een enquête van Aedes onder 179 woningcorporaties. Ook bij Oost Flevoland Woondiensten (OFW) is deze daling te zien. In 2017 was er nog maar één gedwongen huisuitzetting en vier huurders die zelf hun sleutels inleverden naar aanleiding van een ontruimingsvonnis. In 2016 waren dit er respectievelijk nog drie en vijf.

OFW heeft als doelstelling om het aantal huisuitzettingen zoveel mogelijk te voorkomen. De corporatie  is dan ook trots dat zij het aantal huisuitzettingen de laatste jaren heeft kunnen beperken. “Je ziet dat in de jaren 2007-2013 een gemiddeld aantal van 10 ontruimingen vanwege betalingsachterstand heel normaal was. De laatste jaren ligt dit aantal rond de 1-2 huisuitzettingen. Daar zijn we erg blij mee” vertelt Wout Kranen, manager Wonen.

Huisuitzetting voorkomen

OFW heeft als missie “Wij bieden onze doelgroep voldoende beschikbare, betaalbare, passende, kwalitatief goede en duurzame huisvesting in wijken waar het prettig samen wonen is. Wij bereiken dit met een klantgerichte, efficiënte en transparante organisatie en een doeltreffende inzet van (financiële) middelen.” Daarom doet OFW er alles aan om huisuitzetting te voorkomen en pakt zij problemen van huurders in een vroeg stadium aan. Kranen: “Het persoonlijk contact met huurders en de samenwerking met Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) en gemeente Dronten helpen daar enorm bij..”

Landelijke trend

In 2017 waren corporaties in 3.700 gevallen genoodzaakt huurders uit hun huis te zetten, 23 procent minder dan in 2016. Voor het vierde jaar op rij is een dalende trend te zien in het aantal huisuitzettingen door woningcorporaties. Uitzetting van huurders gebeurt alleen in uiterste gevallen, als geen andere oplossing kan worden gevonden. Een oplopende huurachterstand is nog steeds de belangrijkste reden voor uitzetting (80 procent). Andere redenen zijn wietteelt, overlast, onderverhuur en leegstand van de woning. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden