Astrid de Gooyer kookt al elektrisch

Publicatiedatum: 14-01-2019

Het is gemakkelijk, snel en lekker

“Elektrisch koken, ik kan het iedereen aanraden!” Mevrouw Astrid de Gooyer uit Biddinghuizen is nog maar een maand overgeschakeld vanuit het gasfornuis, maar zou niet anders meer willen. “Heerlijk!”

Het vierpitsfornuis in haar open keuken in een seniorenwoning aan de Zaaiviool valt amper op. Maar dat is juist de bedoeling, vindt de goedlachse Biddinghuizense, die hier al tien jaar woont en zich er helemaal thuis voelt. “Bij mij is het bij Ikea gekochte fornuis op maat ingezaagd in het aanrechtblad, dus het loopt mooi door. En omdat het vlak is, zonder gaspitjes en pannendragers, is het gemakkelijk om schoon te maken. Ik heb zelfs mijn overbuurvrouw al zo ver weten te krijgen dat ze ook overgaat.”

Goed voor milieu en portemonnee
Het milieu telt mee bij haar keuzes, maar graag houdt Astrid de Gooyer (72) rekening met haar portemonnee. “Anderhalf jaar geleden heb ik daarom tien zonnepanelen op mijn dak laten leggen. Op mijn thermostaatscherm kan ik dan direct zien hoeveel je bespaart. Dat is wel haast de helft van mijn stroomrekening. Dus dacht ik ook hoe ik die opgewekte stroom nog beter kon benutten: met elektrisch koken bijvoorbeeld. En omdat mijn keuken vervangen mocht worden, kon ik dit mooi combineren.”

Aardappels gaar in een kwartier
Een vriend van Astrid de Gooyer kookt al langer op een inductieplaat en ze kookt wel eens mee. “Daarom wilde ik het ook graag. Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Zodra je de pan van de plaat haalt, is het kookvlak weer koud. En met negen warmtestanden kun je het laten koken en sudderen. Voor mijn gevoel zijn mijn aardappelen nu al in een kwartier gaar. Ja, ik heb er nieuwe pannen voor moeten aanschaffen, speciaal voor inductie koken. Maar dat geld was het me waard. Want eigenlijk ben ik gek op koken: het liefst Surinaams, lekker in de wok; heerlijk!”

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden