Bewonersavond OFW groot succes

Publicatiedatum: 01-06-2017

Bewonersavond OFW groot succes

Op dinsdag 30 mei organiseerden we de halfjaarlijkse  bewonersavond voor onzehuurders. Mede door een goede opkomst en een interactief programma, kunnen we spreken over een geslaagde avond. 

Truus Sweringa heeft de bezoekers bijgepraat over de actualiteit. Zij deelde een aantal positieve ontwikkelingen met de aanwezigen; zo heeft OFW  als eerste corporatie de doelstellingen uit het energie-akkoord behaald (een besparing van 34% energie ten opzichte van 2008). Daar zijn we trots op, maar dat was niet gelukt zonder de inzet van de bewoners en hun medewerking aan de modernisering van de woningen. 

Daarnaast werd stilgestaan bij het nieuwe woonruimteverdeelsysteem: het aanbodmodel. In het eerste half jaar na invoering zien we dat woningzoekenden het steeds beter weten te vinden. Zo zien we een toenemend aantal reacties op onze huurwoningen. Tegelijkertijd blijft de gemiddelde wachttijd van 2 jaar nog steeds in stand.  

Verder hebben we met de aanwezigen een interessante discussie gevoerd over een aantal onderwerpen voor het nieuwe Ondernemingsplan van OFW. Dit plan heeft betrekking op de periode 2018-2023. In de vorm van rondetafelgesprekken zijn medewerkers van OFW het gesprek met de huurders aangegaan over onderwerpen als tuinonderhoud, het betrekken van statushouders in de buurt, het huidige en toekomstige woningaanbod voor senioren, mogelijke energiebesparende maatregelen, op een ‘gezonde’ manier oud worden in Dronten en de klantgerichtheid en overlastaanpak van OFW. Dit leverde levendige gesprekken en goede suggesties op, waarvan OFW de uitkomsten meeneemt in het Ondernemingsplan. 

Na de rondetafelgesprekken volgde de presentatie ‘Digisterker’, deze werd verzorgd door een afvaardiging van FlevoMeer bibliotheek Dronten en SeniorWeb Dronten. Ook dit onderwerp sprak de aanwezigen aan en was een goede afsluiter van een geslaagde avond!

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden