De buurt in met Sociaal Wijkbeheerder Arjan Bruins

Publicatiedatum: 24-07-2018

Sinds 30 april is Arjan Bruins de nieuwe sociaal wijkbeheerder van OFW. Hij volgt Kris Koops op die een andere uitdaging vond. Arjan is een vliegende keep, maar gaat ook enkele projecten in de buurt doen.

“Zie me als het eerste aanspreekpunt in de wijk”, stelt de goedlachse Arjan (27). “Mijn opleiding is technisch, maar ik vind het juist leuk om met mensen te werken. De functie van sociaal wijkbeheerder sluit hier perfect bij aan.”

Aanhoren zonder te oordelen

Groen en gemoedelijk, zo komt de nieuwe werkomgeving op Arjan over. “Maar ik weet uit de contacten met bijvoorbeeld de wijkagenten en welzijnswerkers dat er ook aandachtspunten zijn. Als sociaal wijkbeheerder word je snel benaderd als er een conflict is met de buren of voor een verwaarloosd achterpad.” Maar het is niet alleen maar slecht nieuws waar Arjan mee te maken heeft. “Zo zit ik ook bij het spreekuur van Het Hogerhuis in Dronten om te horen wat er leeft. Of neem het tuinenproject, waarbij ik met een aantal mannen van het asielzoekerscentrum en een vrijwilliger de tuin aanpak van huurders die dit zelf niet kunnen.”

Samen de buurt beter maken

“Natuurlijk kunnen mensen OFW bellen. Maar sommigen vinden het prettig dat ze mij voor een snelle vraag ookkunnen bereiken”, ervaart Arjan. “Bij een melding kom ik vaak persoonlijk langs. Juist omdat ik veel in de wijken ben, hoor ik wat er speelt.” De ervaring is dat sommige buurten net wat meer aandacht nodig hebben. Daarom schuift de sociaal wijkbeheerder ook regelmatig aan bij buurtoverleggen om een straat een blijvende impuls te geven. Bij Kruizemunt in Dronten bijvoorbeeld hebben de bewoners zelf aangegeven dat ze de straat willen aanpakken. “Met de omwonenden, een zorginstelling en de gemeente heb ik regelmatig contact. Ik denk mee, maar laat bewoners zelf met suggesties komen.” 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden