Gerard Corjanus legt na 7 jaar de hamer neer

Publicatiedatum: 12-06-2018

Huurders Belangen Vereniging zoekt nieuwe voorzitter

Per 1 juli 2018 legt Gerard Corjanus (75) de voorzittershamer van de Huurders Belangen Vereniging (HBV) neer. Na bijna twee periodes is het mooi geweest, vindt deze Drontenaar. Tijd voor een terugblik en voor een opvolger.

...over Gerard Corjanus

“De sociale kant van het leven trekt me. Dit is mij van jongs af aan bijgebracht. Zo was ik bestuurslid van de bouwbond. Hoewel ik strijdvaardig was, moet je er altijd samen uit komen. Ik heb mijn hele leven in een huurwoning gewoond. Sinds 1966 woon ik met mijn vrouw en onze twee kinderen in een huurhuis aan de Fokkestraat. Met veel plezier, waarbij ik de woning mooi heb opgeknapt. Ik mag graag bezig zijn, achter de geraniums is niks voor me. Ik ben gemeenteraadslid geweest en was bestuurslid van de Schokkervereniging. Nu ben ik nog actief bij de klussenclub van asv Dronten en als bezorger van Tafeltje-Dekje. Vrijwilligerswerk is belangrijk. Ik ben blij dat ik dat kan doen.”

...over OFW

“Ik vind OFW een geweldige organisatie. Bestuur en medewerkers luisteren goed naar de HBV. En ook vanuit sociaal oogpunt richten ze zich op het beschikbaar stellen van woningen voor de minst draagkrachtigen. Samen met ons hebben ze altijd een terughoudend beleid gevoerd bij het doorrekenen van de huur. De hogere inkomens betaalden net wat meer, de laagste inkomens werden enigszins ontzien. En ze doen het bijzonder goed op het gebied van duurzaamheid met de renovatie van oudere woningen. Het is veelzeggend dat ik bij bijeenkomsten door heel Nederland altijd positief wordt aangesproken over OFW.”

...over de HBV

“Bestuursleden van de HBV vroegen me in 2012 of ik voorzitter wilde worden. Als bedrijfsleider bij een schilderbedrijf had ik kennis van woningen en ik was maatschappelijk betrokken. De HBV komt voor de belangen van de huurders op. We hebben 700 leden; het zou mooi zijn als de andere 3.600 huurders zich ook aansluiten voor € 0,70 per maand. Samen staan we sterker. We hebben veel kennis dankzij informatie, cursussen en overleggen; we zijn een wegwijzer. Wij helpen een huurder om samen een woonprobleem met OFW op te lossen. Meestal lukt dat, omdat we een goede verstandhouding hebben en elkaar snel weten te vinden.”

...over aandachtspunten

“De HBV houdt in de gaten wat speelt bij de bewoners. Door hen te spreken, zichtbaar en bereikbaar te zijn. Digitalisering heeft voordelen, maar is het echt wel zo  gemakkelijk? Daar stellen we vragen over bij OFW. Duurzaamheid hebben we flink gepromoot, ook via onze Energiecoaches. Het kan je immers geld besparen. Nu gaan we met het onderwerp ‘tuinen’ aan de slag; we bespeuren dat lang niet iedereen behoefte aan een tuin heeft. Dat maken we bespreekbaar bij OFW, net zoals veiligheid een belangrijk onderwerp blijft. Goede verlichting kan veel doen.”

De HBV zoekt een nieuwe voorzitter (m/v)

Het bestuur van HBV zoekt versterking van het team om samen de belangen van de huurders van OFW te versterken. Bent u huurder van OFW, en wilt u iets betekenen voor uw medehuurders? Meld u dan aan voor een vrijblijvend gesprek met één van onze bestuursleden. Kijk op de website www.huurdersbelangenvereniging.nl voor meer informatie.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden