Groot onderhoud 104 woningen Dronten een feit

Publicatiedatum: 11-07-2019

 

OFW en Salverda Bouw tekenden op donderdagmiddag 11 juli de aannemingsovereenkomst voor het groot onderhoud aan 104 woningen in Dronten. De geplande werkzaamheden kunnen nu officieel van start. OFW en Salverda Bouw streven ernaar om in september 2019 te starten. 

Bij de 104 woningen aan de Galjoen-, Groenland-, Kombuis- en Spiegelstraat werd in 2002 al groot onderhoud uitgevoerd. Hierna ontwikkelde OFW haar integrale moderniseringsaanpak. De 104 woningen worden aan de hand van deze aanpak opgeknapt, waarbij rekening wordt gehouden met de werkzaamheden die in 2002 al zijn uitgevoerd. Werkzaamheden die Salverda Bouw in opdracht van OFW uitvoert, zijn onder andere:  isoleren van de daken, de gevelisolatie opwaarderen, dakpannen en goten vervangen, nieuw voegwerk aanbrengen en de kozijnen op de begane grond voorzien van HR++ glas. Hierdoor gaan de woningen van energielabel D naar gemiddeld energielabel A. Meer dan negentig procent van de huurders heeft inmiddels akkoord gegeven op de werkzaamheden. Met de overige huurder is OFW nog in gesprek.

Truus Sweringa, directeur bestuurder OFW: “We streven naar duurzame, kwalitatief goede woningen, waarin huurders prettig kunnen wonen en zich thuis voelen. Dit is het laatste project in het kader van groot onderhoud en modernisering van de jaren zestig en begin jaren zeventig woningen. De aanpak van al deze woningen was een gigantische opgave waar OFW de afgelopen jaren samen met de bewoners hard aan heeft gewerkt. De esthetische uitstraling van de wijken, de duurzaamheid van de woningen  en het comfort zijn aanzienlijk verbeterd. De aandacht voor duurzaamheid heeft de woonlasten positief beïnvloed. Bovendien draagt energiebesparing bij aan een beter klimaat.”  

Uitvoering werkzaamheden per blok
Per blok woningen wordt het groot onderhoud uitgevoerd. Als alles loopt volgens planning, start Salverda Bouw in het najaar met de werkzaamheden aan de woningen in de Galjoenstraat. Zo’n 30 woningen zijn dan aan het einde van het jaar klaar. OFW hoopt in juni 2020 het totale project af te ronden. 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden