Het museum van Marja Knol

Publicatiedatum: 09-01-2018

Huurder in beeld

Drie vitrines, jurken, plakboeken, posters en muziek. De Drontense Marja Knol heeft haar slaapkamer omgetoverd tot een museum van het muziekduo Elly & Rikkert. 

Marja (43) woont al sinds 2000 – met kat Gizmo - in haar gezellige appartement aan de Hondsrug in Dronten. Maar liefst dertig kabouters in een grote houten kast verwelkomen ons. Die verzameling is een van haar hobby’s, naast wandelen, puzzelen en knutselen. Maar vooral is Marja fan van het tv-programma De Beste Zangers van Nederland, maar nog meer van Elly & Rikkert.

Thuis in Dronten

Drie dagen per week werkt ze in zorgboerderij De Pruimenpot als winkelbediende en keukenmedewerker. Ze houdt dus tijd over voor hobby’s en huishouden. En ze heeft hulp van zorgorganisatie Philadelphia.

Omdat ik zelfstandig begeleid woon, helpt een medewerkster me elke week met een schema. Dan heb ik meer overzicht op de administratie en de schoonmaak. Dat vind ik fijn. Verder heb ik leuke buren en woont mijn zus ook in Dronten en ken ik mensen bij de Ontmoetingskerk. En soms ga ik koffie drinken of eten bij Triade. Gezellig en dan voel ik me niet zo alleen. De muziek van Elly & Rikkert helpt daar ook bij.

Muziek biedt troost

Dat hoor en zie je in de verzameling foto’s en vrolijke muziek. Marja is fan van Elly & Rikkert; waarvan ze met een vriendin geregeld een concert in de buurt bezoekt.

Ze zingen al bijna 50 jaar samen en alle liedjes ken ik uit mijn hoofd. Voordat mijn moeder overleed, heeft zij in mijn poëziealbum nog een tekst van hen geschreven. Het spreekt me dus aan en het geeft troost. Omdat ik zoveel spullen heb, heb ik een museum ingericht, waar bezoekers mogen komen kijken. Dat vind ik wel gezellig. Elly is al eens langs geweest, en vond het prachtig.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden