Klussen in de woning: Wat mag nu precies?

Publicatiedatum: 25-03-2019

Een woning is een plek waar je je thuis wilt voelen. Misschien wil je zelfs wel een kleine verbouwing doen. OFW geeft je die ruimte. Toch is het ook belangrijk om rekening te houden met de spelregels. Zo voorkom je misverstanden bij vertrek uit de woning.

Welke voorzieningen mag ik zelf aanbrengen?

Als je zelf wilt klussen in de woning, is het voor ons van belang dat de kwaliteit van de woning behouden blijft. We raden je daarom aan om een aanvraag in te dienen via het aanvraagformulier ‘Woning veranderen’. Je hebt geen toestemming nodig als je de aanpassing makkelijk weg kunt halen, zoals gordijnen. Je hebt wel toestemming nodig als je de aanpassing niet makkelijk weg kunt halen. Op onze website vindt je alle klussen die je zelf mag aanbrengen of veranderen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de woningverandering.

Wat als ik de woning ga verlaten?

Als je zelf voorzieningen aanbrengt in de woning en hiervoor een aanvraag indient bij OFW, dan krijg je schriftelijk bevestigd wat de afspraken zijn bij het verlaten van de woning. De voorzieningen moeten bijvoorbeeld worden verwijderd, of je kunt dit overdragen aan de volgende bewoner. Heb je géén toestemming gevraagd? Dan mag de voorziening alleen achterblijven als de nieuwe huurder de voorziening overneemt. In alle andere gevallen moet de voorziening verwijderd worden.

Welke voorwaarden zijn verbonden aan een woningverandering?

Voor iedere klus zijn voorwaarden opgesteld. OFW hanteert richtlijnen om de bouwtechnische staat, de veiligheid, het onderhoud en de verhuurbaarheid van de woning te garanderen. Daarnaast geldt voor iedere klus ook een aantal kwaliteitseisen. Hierin staat omschreven aan welke normen en eisen de werkzaamheden en de gebruikte materialen moeten voldoen. Meer informatie lees je hier.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden