Kluswijzer: houd insecten buiten de deur

Publicatiedatum: 03-08-2017

In en rondom het huis verschijnen zeker ook in de zomerperiode ongewenste diertjes of insecten. Met eenvoudige tips houdt u deze lastposten buiten de deur.

Houd zwermen fruitvliegjes op afstand met lavendel, knoflook, dille of basilicum. Doe afval in een afsluitbare emmer of vuilnisbak en maak die geregeld schoon. Wat ook helpt is een bakje azijn met water en een beetje handzeep met folie erover en gaatjes erin.

Zoemende en prikkende muggen hebben een hekel aan de geur citronella. Plaats daarom kaarsen of stokken met citronellageur, citroensap en citroenschillen in huis of op het terras. Overigens zijn azijn, wierook en lavendel ook een prima middel tegen deze insecten.

Wespen houden van zoetigheid. Zorg dat er geen fruit(afval) onbedekt staat en dat de vuilbak afgesloten is. Bestrijden kan ook: maak van een doorgesneden plastic fles een val met daarin wat limonade en zet deze ver van het terras in de tuin.

Mieren komen overal. U houdt ze tegen door levensmiddelen te bewaren in afgesloten potten. Laat geen vuil vaatwerk staan en sluit afvalemmers goed af. Mierenlokdoosjes zorgen ervoor dat de mieren door de bestrijdende stof de hele kolonie besmetten.

Bij gevaar de gemeente bellen

In het algemeen geldt: bij hinder van ongedierte of insecten moet de bewoner in eerste instantie zelf de overlast aanpakken. De gemeente heeft daarbij wel een zorgplicht, wanneer gevaar optreedt voor de omgeving of voor de gezondheid.

Heeft u vragen over overlast van ongedierte of insecten? Neem contact op met OFW of de gemeente Dronten.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden