Leerlingen presenteren hun kijk op leefbare achterpaden

Publicatiedatum: 11-04-2017

“ creatieve ideeën leerlingen over achterpaden achter de woningen ”

Technasium leerlingen van het Almere College uit Dronten hebben de afgelopen tijd gewerkt aan een opdracht voor Oost Flevoland Woondiensten (OFW).  Uit gesprekken met  huurders is gebleken dat de achterpaden achter de woningen soms als niet prettig worden ervaren. Aan de leerlingen van het Technasium  de vraag een oplossing te bedenken voor dit probleem. Maandag 10 april hebben de leerlingen hun ideeën aan de opdrachtgevers bij OFW gepresenteerd. 

Voor het vak Onderzoek en Ontwerp hebben de studenten van het Almere College een opdracht gedaan voor OFW. De leerlingen hebben bij hun op school een presentatie gehad van de visie van OFW door Marco Kersing manager projecten bij OFW. 

Uit gesprekken met  huurders is gebleken dat de achterpaden achter de woningen soms als niet prettig worden ervaren. Ze worden door deze huurders ervaren als donker, onveilig (gevoel), moeilijk toegankelijk (door overhangend groen en afvalcontainers die er worden neergezet) en onaantrekkelijk. De leerlingen is gevraagd om een oplossing te bedenken voor dit probleem. 

De opdracht:  Hoe zou je de achterpaden tegen beperkte kosten veilig, goed bereikbaar en ‘aantrekkelijk’ kunnen maken en houden? Oftewel hoe houdt OFW de achterpaden leefbaar? De leerlingen hebben samen met OFW naar verschillende achterpaden gekeken van huurwoningen in Dronten. Zo hebben ze ideeën op kunnen doen voor het inrichten van de leefbare achterpaden. 

Maandag 10 april hebben de studenten hun ideeën met een ontwerp als ondersteuning mogen presenteren bij OFW. “De studenten hadden erg leuke plannen en creatieve ideeën”, aldus Marco Kersing. 

OFW gaat nu met de Huurders Belangen Vereniging in gesprek om de ideeën te bespreken en te kijken wat de  mogelijkheden zijn om deze te kunnen realiseren. 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden