Moniek van Balen nieuw gezicht binnen RvC

Publicatiedatum: 29-06-2020

Voorzitter Marjo Visser treedt na 8 jaar af

Per 1 juli verwelkomt de Raad van Commissarissen (RvC) van OFW Moniek van Balen als nieuw lid. Voorzitter Marjo Visser treedt vanwege het einde van haar zittingsperiode na 8 jaar af. Janita Tabak neemt de rol als voorzitter over.

Voor de vrijkomende functie werd via een open wervingsprocedure gezocht naar iemand met expertise op het terrein van volkshuisvesting, de positionering van woningcorporaties, ruimtelijke ordening en de woningmarkt. Met ruim 27 jaar volkshuisvestelijke ervaring, waarvan bijna 15 jaar als directeur bestuurder van een woningcorporatie, werd dit gevonden in Moniek van Balen. “Ik ben een groot voorstander van modern toezichthouderschap; actief en betrokken bij de doelen van de organisatie. Mijn hart ligt bij vastgoed en (kwetsbare) mensen en ik wil me maximaal inspannen om te toetsen op waarden vanuit de leefwereld van bewoners.” aldus Van Balen.

Naast haar nieuwe rol als RvC-lid van OFW, is Van Balen zelfstandig ondernemer, waarbij zij zich richt op activiteiten als procesbegeleiding, verbetering van samenwerking, persoonlijke ontwikkeling, vastgoed en toezicht.

Marjo Visser is sinds 2012 lid van de RvC, werd in 2017 vicevoorzitter en was vanaf 2018 voorzitter. Janita Tabak, lid op voordracht van de Huurders Belangen Vereniging (HBV) en vicevoorzitter sinds 1 januari 2019, volgt Visser per 1 juli op als voorzitter.

Samenstelling RvC per 1 juli 2020

  • Janita Tabak (voorzitter en lid op voordracht van de HBV)
  • Arno Kerkvliet (vicevoorzitter en lid op voordracht van de HBV)
  • Gerard Bakker
  • Peter Huijsmans
  • Moniek van Balen

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden