OFW 50 jaar

Publicatiedatum: 27-02-2019

Inspelen op bewonerswensen blijft

Visie van de directeur bestuurder

OFW bestaat 50 jaar! Onze verjaardag is op 1 november. En natuurlijk gaan we dit vieren, want we zijn er trots op dat we al 50 jaar werken aan goed wonen voor u, onze huurders.

Wat we onder goed wonen verstaan, is in de loop der tijd enorm veranderd. In het begin van het ontstaan van de polder kregen bewoners nog korting op de huur, omdat ze in een achtergebleven gebied woonden. Ontberingstoeslag heette dat. Nu is de discussie of Dronten een dorp of een stad is. Vroeger werden mensen geselecteerd door de Rijksdienst, nu mag dit niet meer. Vroeger hadden mensen een moestuin en waren er grote tuinen nodig. Nu is goed tuinonderhoud een uitdaging en zijn er soms klachten dat de tuinen in de buurt niet netjes zijn. Vroeger woonden er vooral jonge mensen met kleine kinderen, nu is de vergrijzing een thema. Kent u ook voorbeelden?

Maar wat constant blijft, is dat wij graag inspelen op de wensen van onze bewoners, ook al veranderen hun voorkeuren in de loop der tijd. Voor ons is het daarom van groot belang ons van deze voorkeuren bewust te zijn. Gesprekken met u of woningmarktonderzoek helpen hierbij. 

Vanzelfsprekend wil niet iedereen hetzelfde en dat is maar goed ook. Daarom moeten wij een divers aanbod hebben. In ons jubileumjaar willen we een domoticawoning inrichten. Hierin kunt u zien wat er allemaal mogelijk is om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in uw eigen huis. We hopen dat veel mensen deze woning gaan bezoeken en hier inspiratie uit halen. We zijn nu nog volop bezig met de inrichting, maar als de woning klaar is, hoort u dit. Vijfitg jaar geleden was een domoticawoning natuurlijk nog niet mogelijk, omdat die kennis er nog niet was. Maar het was ook niet interessant voor al die jonge gezinnen die hier kwamen. Nu zijn zij 50 jaar ouder. Ook dat is veranderd.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden