OFW, HBV en gemeente Dronten tekenen prestatieafspraken

Publicatiedatum: 13-12-2018

OFW, Huurders Belangen Vereniging (HBV) en gemeente Dronten tekenen prestatieafspraken Directeur Truus Sweringa van OFW, voorzitter Claudia van Loveren van de HBV en wethouder Peter van Bergen hebben vanmorgen de prestatieafspraken voor 2019 ondertekend. Met deze prestatieafspraken maken partijen inzichtelijk welke bijdrage er wordt geleverd aan het realiseren van het sociale woonbeleid zoals dat in de Woonvisie is beschreven.

 

Voortborduren op de afspraken van vorig jaar

Inmiddels is dit het derde jaar dat OFW, HBV en gemeente prestatieafspraken hebben afgesloten. Door de brede en goede basis waarin veel thema’s uit de Woonvisie terugkomen, is het nu vooral zaak afspraken te actualiseren en nieuwe ontwikkelingen mee te nemen.

 

‘Blij met het resultaat en samenwerking’

Wethouder Peter van Bergen: “Ik ben blij met het resultaat en onze samenwerking. Op veel terreinen vervult OFW een actieve rol, bijvoorbeeld als het gaat om de Dronter Koers en het wijkgericht werken. Het komende jaar gaan we dat verder uitbouwen.”

 

Ook Claudia van Loveren, de nieuwe voorzitter van de Huurders Belangen Vereniging kan zich goed vinden in het resultaat: “De HBV is vooral blij met de aandacht die er is voor het langer zelfstandig thuis wonen. Ook het onderzoeken van de mogelijkheden voor een beter toegankelijke en dementievriendelijke woonomgeving juicht de HBV toe.”

 

Truus Sweringa (directeur-bestuurder OFW) voegt toe: “OFW wil de komende jaren graag weer meer nieuwbouw ontwikkelen, onder meer voor senioren en kleine huishoudens. OFW is daarom ook heel blij dat de gemeente bereid is om via een pilot van een jaar de grondprijs voor sociale huurappartementen te verlagen. En daarnaast gaat OFW als ‘groene corporatie’ graag met de gemeente om tafel over het maken van nieuwe wijkenergieplannen.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden