OFW wil huisuitzettingen voorkomen

Publicatiedatum: 06-04-2017

Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft als doelstelling om het aantal huisuitzettingen zoveel mogelijk te voorkomen. De corporatie  is dan ook trots dat zij het aantal huisuitzettingen de laatste jaren heeft kunnen beperken. In 2016 zijn er drie huisuitzettingen geweest vanwege huurschuld.

Huisuitzetting voorkomen

OFW heeft als missie “We bieden een kansrijke woon- en leefomgeving in de gemeente Dronten voor mensen die niet in hun eigen woonbehoefte in de vrije marktsector kunnen voorzien.” Daarom doet OFW er alles aan om huisuitzetting te voorkomen en pakt zij problemen van huurders in een vroeg stadium aan. Het aanbieden van hulp werkt beter dan het sturen van een aanmaning. 

Sociaal incassobeleid

OFW hanteert een sociaal incassobeleid. Persoonlijke contact met huurders (huisbezoek) is erg belangrijk. Maar OFW is ook trots op de samenwerking met Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) en  de samenwerkingspartners vanuit de Dronter Koers. Dit is een belangrijk onderdeel van het succes. In 2016 zijn 3 woningen ontruimd vanwege betalingsachterstand of sociale overlast. 5 huurders hebben zelf de sleutels ingeleverd, om de ontruimingskosten te voorkomen. In 2016 is 1 hennepkwekerij ontdekt en ontruimd.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden