Jaarverslag 2019: Samenwerken aan een mooi Dronten

Publicatiedatum: 12-05-2020

Vandaag publiceert OFW haar jaarverslag over 2019. Uit de cijfers blijkt dat het aantal ingeschreven woningzoekenden opnieuw stijgt, doordat meer mensen zich inschrijven voor een woning en doordat het aantal huuropzeggingen daalt. Toevoegen van nieuw woningaanbod is noodzakelijk. “Samen met de gemeente werken we graag aan een mooi Dronten met voldoende betaalbare en passende woningen.”

Het is de ambitie van OFW om voldoende betaalbare woningen in de gemeente Dronten te hebben. Door het dalende aantal huuropzeggingen, is er minder aanbod voor woningzoekenden. Daarbij ziet OFW dat meer mensen zich inschrijven voor een woning, ook preventief (om wachttijd op te bouwen).

Veel ingeschreven woningzoekenden zijn starters en gaan voor het eerst van OFW huren. Daarnaast reageren er mensen met een kwalitatieve vraag. Zij huren al van OFW, maar stromen graag door naar een beter passende woning, bijvoorbeeld omdat er behoefte is aan een slaapkamer op de begane grond of aan meer voorzieningen in de buurt.

“We hebben te maken met een toenemende en veranderende vraag naar betaalbare woningen, die vraagt om nieuwe bouwplannen. Het is daarom heel mooi dat we in 2019 al een start hebben kunnen maken met nieuw woningaanbod, zoals de bouw van 54 appartementen voor senioren, 12 levensloopwoningen en 12 starterswoningen in Dronten”, aldus Noek Pouw, directeur bestuurder van OFW: “maar er is meer nodig.”

OFW wil haar bijdrage leveren aan de bouw van nieuwe betaalbare woningen in de gemeente Dronten. Vanuit de grote en groeiende behoefte moeten er keuzes worden gemaakt. “We moeten goed kijken wat en voor wie we bouwen. OFW gaat hierover de komende tijd graag in gesprek met de gemeente Dronten en andere partners. Duurzaamheid blijft daarbij voor OFW een belangrijk uitgangspunt.”

Meer cijfers en resultaten?
- Jaarverslag OFW 2019

- Infographic jaarverslag OFW 2019

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden