Samenwerkingsovereenkomst MFC getekend

Publicatiedatum: 04-07-2019

Woensdag 3 juli ondertekenden gemeente Dronten en OFW een samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van het Multifunctioneel Centrum in Swifterbant. Samen met de toekomstige gebruikers en Dorpsbelangen werd vervolgens het bouwbord onthuld op locatie de Kombuis, in aanwezigheid van omwonenden. Wethouder Peter van Bergen: “Ik ben heel blij dat we na een proces van 12 jaar nu eindelijk echt het traject in gaan zetten richting realisatie van het MFC.” Directeur bestuurder OFW Truus Sweringa vult aan: “De voorbereiding duurde lang, maar we hopen dat het MFC nog veel langer staat. En, met de toevoeging van 30 sociale huurappartementen ontstaat een nieuw aanbod, waardoor Swifterbanters langer in het dorp kunnen blijven wonen.”

Voor het ontwerp van het MFC en de 30 sociale huurappartementen is LKSVDD architecten geselecteerd. Deze architect heeft ook Het Tussendek in Dronten en De Tas in Biddinghuizen ontworpen. Vervolgstap is dat LKSVDD architecten met gebruikers in gesprek gaat over de invulling van de ruimten in het MFC.

‘Positieve bijdrage aan de leefbaarheid’
Trudy Scheepers van Dorpsbelangen hielp mee met het onthullen van het bouwbord: ”Swifterbant heeft lang op de realisatie van het MFC gewacht en Dorpsbelangen Swifterbant is dan ook erg blij dat het MFC nu een feit wordt. Het MFC levert een positieve bijdrage aan de leefbaarheid van Swifterbant en is een plek waar veel inwoners terecht kunnen. In een eerder stadium heeft Dorpsbelangen Swifterbant zorgvuldig bekeken of aan de wensen van alle partijen tegemoet is kunnen komen en blijft dit ook in de komende periode volgen. Dorpsbelangen ziet dit met vertrouwen tegemoet.”

‘Dé plek voor ontmoeting en verbinding’
Toekomstig hoofdgebruikers De Meerpaal, Coloriet en FlevoMeer Bibliotheek zijn blij te kunnen proosten op een volgende stap richting de realisatie van het MFC. Directeur van de Meerpaal Hans Maris: “De Meerpaal faciliteert in ontmoeting en verbinding. Het nieuwe MFC biedt daarvoor prachtige mogelijkheden. Het wordt de basis van waaruit wij, samen met de inwoners van Swifterbant en de andere gebruikers van het MFC, mogen gaan werken aan een aansprekende programmering. Het MFC moet de plek worden waar de inwoners van Swifterbant zich thuis voelen, dé plek voor ontmoeting en verbinding.”

Informatieavond voor inwoners
Gemeente en OFW organiseren een informatieavond voor inwoners van Swifterbant. Dit doen ze na de zomervakantie, omdat ze iedereen de kans willen geven hierbij aanwezig te zijn.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden