Thuiskomen op de Campus

Publicatiedatum: 15-05-2018

Sinds dit studiejaar is OFW op de campus van Aeres in Dronten 85 studentenwoningen rijker. Wie wonen daar eigenlijk? Claire Voets (21) geeft een inkijkje in haar huis, kamer en leven.

Lege kratten bier verwelkomen ons in haar huis, waar Claire sinds september woont in een van de vijf kamers “Ik heb liever wijn of rosé bier, maar mijn vier mannelijke huisgenoten drinken het wel.” De gezamenlijke woonkamer oogt prima met een lekkere tweezitter en drie oude fauteuils, meegebracht door een huisgenoot. Niks geen volle asbakken, want roken mag niet in huis. Het aanrecht is brandschoon, maar er wordt dan ook niet veel gekookt. “Meestal eet ik bij studiegenoten”, vertelt de vlotte eerstejaars. “Verder houden we het samen schoon, zonder rooster.”

”Fijne eigen douche en toilet”

Claire is blij met haar opgeruimde - “Dat is het altijd” - kamer in Dronten, die ze toegewezen kreeg na inschrijving. “Ik wilde graag deze opleiding Diergezondheid & Management doen na mijn mbo-studie in Den Bosch, vlakbij onze woonplaats Rosmalen. Maar Dronten is wel anderhalf uur rijden, dus zocht ik een plek dicht bij school. Ik heb nu een eigen kamer met douche en toilet, hoewel 371 euro huur veel geld is. Voordeel is dat ik op de campus woon zodat je de andere eerstejaars snel leert kennen. Je hoort hier allemaal verschillende dialecten, da’s wel leuk.”

 “Die kamer ga ik zeker missen”

Aan haar studie moet ze nog even trekken, want soms is het tè gezellig met paardrijden, barkeepen en feesten. Ook is de wifi niet altijd even sterk, ervaart Claire. Ondanks dat heeft ze het ontzettend naar de zin. “In het weekend naar mijn ouders, vriend en bijbaan is fijn, maar ik vind het altijd weer lekker zondagavond thuis te komen op de campus. Eigenlijk is het jammer dat je hier maar een jaar mag wonen en de ruimte weer vrijkomt voor nieuwe eerstejaars. Dan hoop ik in het dorp iets te vinden. Die kamer ga ik zeker missen.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden