Touren door de drie dorpen

Publicatiedatum: 04-10-2018

Drie grote touringcars reden gisteren door de straten van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Samen met de Huurders Belangen Vereniging (HBV) organiseerden we een tour voor onze huurders. We lieten huurders een aantal complexen, moderniserings- en nieuwbouwprojecten en leefbaarheidsinitiatieven zien. 

Zo'n 100 huurders verzamelden zich in kerkcentrum Open Hof. Samen met hen startten we de middag met een lunch om ons vervolgens te verdelen over drie bussen en te vertrekken naar een van de drie dorpen.

Swifterbant
De eerste stop in Swifterbant was Fruittuin 'De Fruitboog'. Een mooi initiatief van zowel huurders als kopers. Samen richtten zij een stuk groen van de gemeente in als tuin om elkaar te ontmoeten. Er zijn peren-, appel- en pruimenbomen geplant. OFW financierde een bankje en hekje vanuit het Leefbaarheidsfonds. Natuurlijk gingen we in Swifterbant ook even langs de woningen in de Spelwijk, die begin volgend jaar gemoderniseerd worden en de locatie waar het Multifunctioneel Centrum komt. 

Biddinghuizen
Ook in Biddinghuizen reden we langs het Multifunctioneel Centrum en lieten we de vele gemoderniseerde woningen zien, zoals de woningen aan de Uitloper/Klaversingel, Lucernehof en de Koolzaadhof. Bijzonder aan de laatste is dat huurders bij deze modernisering zelf de kleur van de steen mochten kiezen. Bij de Fruithof stonden we even stil om het mooie initiatief van de buurt te bekijken. Tijdens en na de modernisering van deze woningen is de saamhorigheid in de wijk sterker geworden. Met een financiering uit het Leefbaarheidsfonds van OFW realiseerden buren samen een speel-/ontmoetingsplek. Jaarlijks organiseren ze onder andere een buurtbarbecue en kerstborrel. 

Dronten
In Dronten was de eerste halte de campus van Aeres Hogeschool waar OFW zo'n 350 studentenkamers heeft. Mocht er eventueel in de toekomst geen vraag meer naar zijn, dan zijn de nieuw gebouwde studentenwoningen eenvoudig om te bouwen naar bijvoorbeeld appartementen of eengezinswoningen. Natuurlijk lieten we ook in Dronten de gemoderniseerde woningen in het centrum zien om vervolgens door te rijden naar de complexen De Regenboog en WoonArk. Richting Dronten Zuid vervolgend we onze route om daar appartementencomplex De Wiekslag en de appartementen in het centrum van Zuid te laten zien. 

We sloten de dag af met een hapje en drankje. Op de vraag of wij nog een keer zo'n tour moesten organiseren, reageerden de huurders erg enthousiast!

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden