Viering afronding 50 studentenkamers

Publicatiedatum: 21-09-2017

“Het is een mooi huis en ik heb leuke huisgenoten”

Woensdagmiddag was een heuglijk moment voor Aeres Hogeschool, gemeente Dronten en OFW. Vijftig studentenkamers werden feestelijk geopend. Saskia Broekman (eerstejaars student) ontving uit handen van Nico Verlaan (wethouder gemeente Dronten) symbolisch de sleutel van haar kamer. “Het is hier heel leuk wonen. Het is een mooi huis en ik ben erg blij met een eigen douche en wc”, aldus Saskia. 

In juni dit jaar vierden de partijen de start van de bouw en drie maand later staan de woningen er. Bastiaan Pellikaan (voorzitter College van Bestuur Aeres Groep) is hier erg blij mee:

Fantastisch dat ik hier mag staan. Ik had niet durven denken dat hier zo snel woningen zouden staan.

Door de snelle groei van studenten, zijn deze kamers hard nodig. De school begon 60 jaar geleden met 14 studenten, nu zijn het er ruim 2.000.

All inclusive

De kamers zijn compleet opgeleverd: gesausde wanden, gordijnen, vloerbedekking en lampen. Daarnaast zijn de woningen voorzien van zonnepanelen (vijf per woning). De studenten zijn erg blij met hun kamer, maar missen nog een belangrijk ding: WiFi. Door de snelle bouw is het OFW niet gelukt om voor de oplevering van de kamers WiFi beschikbaar te hebben. Maar voor half oktober kunnen de studenten er volop gebruik van maken. 

2e fase: Nog eens 7 woningen

Ondertussen worden nog eens 7 woningen met 35 kamers gebouwd. De woningen zijn voorgefabriceerde woningen en zijn op dit moment in productie in de fabriek. Half oktober worden de casco’s geplaatst en in zeven dagen wind en waterdicht gemaakt. OFW hoopt de woningen begin januari 2018 op te leveren. 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden