Voorzitter Aedes bezoekt OFW

Publicatiedatum: 04-05-2017

OFW realiseert energieconvenant corporaties

Woensdag 26 april bracht Marnix Norder, voorzitter van Aedes vereniging van woningcorporaties, een bezoek aan Oost Flevoland Woondiensten (OFW). 

Tijdens dit inspirerende overleg konden wij met trots presenteren dat we de doelstellingen uit het ‘Convenant Energiebesparing Corporatiesector’ (energieconvenant) hebben gehaald. OFW heeft 34% energie bespaard ten opzichte van 2008. Marnix Norder feliciteerde OFW met dit resultaat.

Convenant Energiebesparing Corporatiesector

Op 10 oktober 2008 hebben Aedes, de Woonbond en de ministeries van VROM en WWI samen een energieconvenant ondertekend. Op 28 juni 2012 werd het geactualiseerde ‘Convenant Energiebesparing Corporatiesector’ door Minister Spies en Aedes getekend. Hierin staan een aantal doelstellingen voor energiebesparing:

33 % energiebesparing t.o.v. 2008;

gemiddeld energielabel B voor het hele woningbezit (feitelijk 20% onder bovengrens label B);

geen open verbrandingstoestellen. 

OFW heeft inmiddels 34% energie bespaard ten opzichte van 2008. Het systeem van energielabels is inmiddels vervangen door het ‘Nader Voorschrift’. OFW voldoet ruim aan het criterium label B.  “Op basis van de nieuwe norm voor energielabels heeft OFW een energie-index van 1,29 behaald. OFW heeft omgerekend dat energielabel B op basis van het oude systeem gelijk staat aan 1,35 op basis van de nieuwe methodiek. OFW zit hier dus al ruim onder. Bovendien hebben we geen open verbrandingstoestellen meer in ons bezit. Daarmee hebben we de  doelstellingen uit het energieconvenant ruim voor de beoogde einddatum van 2020 behaald. OFW vermoedt dat zij daarmee de eerste corporatie in Nederland is en daar zijn we trots op”, aldus Marco Kersing, Manager Projecten van OFW.  

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden