Voorzitter Raad van Commissarissen OFW Laura Bouwmeester stopt na 8 jaar

Publicatiedatum: 27-12-2018

 

Laura Bouwmeester neemt na 8 jaar afscheid als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van OFW vanwege het einde van haar zittingsperiode. Zij was lid van de RvC op voordracht van de Huurders Belangen Vereniging (HBV). Marjo Visser volgt Bouwmeester op als voorzitter. 

Laura Bouwmeester is sinds 2011 actief als lid en sinds 2014 voorzitter van de RvC. In deze functie heeft zij veel gezien en meegemaakt in de corporatiesector. “Als gevolg van fraude bij enkele andere corporaties werden de regels voor alle corporaties strenger. En we kregen te maken met de Verhuurdersheffing die we moeten betalen aan het Rijk waardoor je minder geld overhoudt om te besteden aan onze woningen. We hebben er veel over vergaderd met bestuurder Truus Sweringa, de HBV en andere partijen, maar de minister beslist. Over die ‘greep in de kas’ kan ik me nog steeds kwaad maken.” 

Truus Sweringa, directeur OFW, roemt de bijdrage van Laura Bouwmeester: “Laura is met haar ruime ervaring in de sociale sector van grote waarde geweest voor OFW. Zij heeft altijd het huurdersbelang vooropgesteld in haar werk.” 

Marjo Visser volgt Bouwmeester op als voorzitter. Visser is sinds 2012 lid van de RvC en is nu vicevoorzitter. 

Janita Tabak is per 1 januari 2019 op voordracht van de HBV benoemd als nieuw lid van de RvC. 

De samenstelling per 1 januari 2019 is als volgt:

  • Marjo Visser (voorzitter)
  • Arno Kerkvliet (vicevoorzitter)
  • Peter Huijsmans
  • Gerard Bakker
  • Janita Tabak

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden