We laten ons graag inspireren door wedstrijd WoonDroom!

Publicatiedatum: 16-09-2019

- 50 jaar OFW -

Oost Flevoland Woondiensten (OFW) organiseert in het kader van haar 50-jarig bestaan de wedstrijd WoonDroom. Een wedstrijd waarin OFW leerlingen uit groep 8 van de plaatselijke basisscholen uitdaagt een ontwerp te maken hoe wonen in de toekomst er volgens hen uit ziet. “Deze leerlingen zijn onze toekomst. We laten ons graag inspireren”, aldus Truus Sweringa (directeur bestuurder OFW).

WoonDroom is een wedstrijd waarbij creativiteit, technische vaardigheden, samenwerken en plezier centraal staan. Naast dat de leerlingen nadenken over wonen in de toekomst er uitziet komen ze op deze manier ook in aanraking met praktische beroepen: beroepen die zo belangrijk zijn voor woningbouw. Zes scholen hebben zich opgegeven en gaan deze strijd aan!

Om te inspireren verzorgt OFW eerst een gastles aan de klassen die zich hebben opgegeven. De eerste gastlessen werden vandaag gegeven. De gastles gaat over het ontstaan van Dronten en het wonen van vroeger, nu en in de toekomst. Daarna krijgen de groepjes de tijd om hun WoonDroom te ontwerpen. Uit de ingediende ontwerpen worden vier klassen geselecteerd die door gaan naar de finale op vrijdag 1 november in De Meerpaal. Tijdens de finale krijgt ieder groepje zijn eigen ‘bouwkavel’ om het ontwerp daadwerkelijk te bouwen van karton en ander restmateriaal. De jury, bestaande uit burgemeester Jean Paul Gebben, architect Anton Brink van Architectenbureau Brink & Fleer en Truus Sweringa, beoordeelt de bouwwerken op het beste ontwerp, de beste samenwerking en de meeste creativiteit.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden