Woonbond roept huurders op mee te doen aan klimaatmars

Publicatiedatum: 04-03-2019

 

Op 10 maart organiseert de Woonbond samen met Milieudefensie, FNV, de Goede Zaak en Greenpeace een ‘Eerlijke klimaatmars’. De mars is een demonstratie voor een effectief en eerlijk klimaatbeleid. De klimaatmars start op de Dam in Amsterdam om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

De Woonbond doet mee omdat er de komende jaren miljoenen huurwoningen moeten worden verduurzaamd om de klimaatdoelen te bereiken. Woningcorporaties en commerciële verhuurders moeten dus aan de slag, en huurders gaan dit merken. Het klimaatbeleid is erg belangrijk voor hoe we in de toekomst wonen. 

Betaalbaar en duurzaam wonen
Gelukkig heeft OFW al veel gedaan op het gebied van het verduurzamen van het woningbezit. Inmiddels heeft bijna al het bezit energielabel A, maar er moet nog veel gebeuren voor een volledig energieneutraal woningbezit. 

Daarom pleitte OFW samen met andere woningcorporaties en Urgenda tijdens een persconferentie in Den Haag op 15 februari voor duurzaam en betaalbaar wonen. Woningcorporaties willen het bedrag van de verhuurdersheffing (totaal € 1,7 miljard per jaar) investeren om zo veel sneller, veel meer sociale huurwoningen te kunnen verduurzamen en de energiekosten voor hun huurders direct te verlagen. 

OFW betaalt jaarlijks € 3,3 miljoen verhuurderheffing aan het Rijk. Met dat bedrag kan OFW bijvoorbeeld 735 zonnepanelen plaatsen. Dit levert een totale besparing op van 691.004 kg CO2. Daarmee leveren wij niet alleen een bijdrage aan een beter milieu, maar zorgen we ook goed voor de portemonnee van onze huurders. Want zonder duurzame aanpassingen lopen de energielasten verder op.
 
Doet u mee?
Het klimaatbeleid is enorm belangrijk als het gaat om warm én betaalbaar wonen.  Daarom moet er eerlijk klimaatbeleid komen. Doet u mee?
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Woonbond of op Facebook

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden