Gemeente en OFW tekenen intentieovereenkomst MFC

Publicatiedatum: 15-03-2018

OFW en de gemeente slaan de handen ineen. Samen ontwikkelen ze een plan voor de bouw van een Multifunctioneel Centrum (MFC) en 30 sociale huurwoningen in Swifterbant. Donderdag 15 maart tekenden Truus Sweringa (directeur bestuurder OFW) en wethouder Peter van Bergen een intentieovereenkomst.

Gemeente en OFW hebben de ambitie om na de zomer een plan te hebben ontwikkeld dat past bij de wensen van de inwoners en dat haalbaar is. Fijn dat we nu eindelijk stappen zetten.

Woningbouw en MFC
Met de ondertekening van de intentieovereenkomst bekrachtigen beide partijen de wil om samen het MFC te realiseren. Als eerste stap geeft de gemeente samen met partners De Meerpaal, Flevomeer Bibliotheek en Coloriet invulling aan het Programma van Eisen voor het MFC. Een gezamenlijk beeld over het functioneren van het MFC hebben de partijen al. Afgelopen februari brachten ze een bezoek aan een MFC in Lemelerveld waar veel ideeën opgedaan zijn. Truus Sweringa: “Aan de voorkant een gezamenlijk beeld over het MFC vastleggen, voorkomt dubbel werk.”

Schetsontwerp
Vervolgens wordt onderzocht of het plan voor het MFC en de 30 sociale huurwoningen haalbaar is. Het vertrekpunt hiervoor is een ruimtelijke studie die de gemeente en OFW hiervoor hebben laten maken. In opdracht van OFW wordt vervolgens een schetsontwerp gemaakt dat zowel bij de eisen van de toekomstige gebruikers als binnen de financiële kaders past. Wethouder van Bergen: “Daarmee zijn op inhoud, op proces en op planning belangrijke stappen gezet.” 

Achtergrond
Al lange tijd leeft in Swifterbant de wens te komen tot een MFC, als punt waar wonen en zorg elkaar ontmoeten en waar volop ruimte is voor dorpsactiviteiten. Dankzij de inzet van OFW – en de blik op een andere locatie – komt een MFC nu een stap dichterbij. 

Vervolg
Als er een haalbaar plan kan worden ontwikkeld, dat zowel aan de wensen van het dorp als van de maatschappelijke partners voldoet, werken OFW en de gemeente vervolgens toe naar een samenwerkingsovereenkomst. De verwachting is dat de besluitvorming van deze volgende overeenkomst na de zomer plaatsvindt. Deze overeenkomst vormt dan tevens de basis voor de daadwerkelijke realisatie. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden