Huurders steken handen uit de mouwen

Publicatiedatum: 14-03-2018

Leefbaarheidsfonds ondersteunt bewonersinitiatieven

Een opgeknapt speelpleintje en de aanleg van een buurtfruittuin, daar zette een aantal huurders van OFW zich afgelopen week voor in. Voor de aanschaf van materialen kregen de huurders een vergoeding uit het Leefbaarheidsfonds van OFW. Buurtinitiatieven die het woongenot en leefklimaat in een wijk bevorderen, ondersteunt OFW graag vanuit haar Leefbaarheidsfonds; ze dragen niet alleen bij aan een betere leefomgeving, maar het brengt de bewoners ook dichter bij elkaar. 

Vrijdag 9 maart, tijdens Dronten Doet, maakten de bewoners van de Harpoenier-, Basken,- en Commandeurstraat niet alleen het speelplein schoon, ook werden schuttingen opgeknapt en plantenbakken gemaakt. Samen hebben ze er voor gezorgd dat het plein er weer netjes uitziet. En het was een mooi moment om het onderlinge contact aan te halen. 

Ook een aantal bewoners van de Kruisboog en de Voetboog ging aan de slag met hun woonomgeving. Tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet, op zaterdag 10 maart, maakten zij een start met de aanleg van hun buurtfruittuin ‘De Fruitboog’. De start werd gemaakt met de aanleg van de omheining van de tuin en een walnotenboom werd geplant. Het planten van fruitbomen vindt in het najaar plaats. “We zetten de tuin met onze buurtgenoten op. Zo leren we elkaar beter kennen. En hebben we straks een recreatieplek in de natuur naast de deur.” aldus een van de initiatiefnemers.

Leefbaarheidsfonds OFW
OFW hecht grote waarde aan het leefklimaat van haar huurders. Met het Leefbaarheidsfonds stelt OFW huurders in staat de leefbaarheid in de buurt te verbeteren, door initiatieven die hieraan bijdragen te belonen met een financiering. Meer informatie over het Leefbaarheidsfonds is te vinden op www.ofw.nl/leefbaarheidsfonds.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden